Ana Menü
Menü

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır. Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz.

İletileri Göster Menü

Mesajlar - Barut

#1
Konusuz Konular / Ynt: Tercih Öneriniz
Temmuz 10, 2014, 06:22:49 ÖS
Ben Metalurji ve Malzeme müh. okuyorum havacılık alanıyla çok bağlantılı değil ama oldukça iyi bir bölüm ben şahsen bu bölümü terich ettiğim için çok mutluyum. Üniversite tercihi sırasında bende havacılık alanında bir bölüm okumak istiyordum ancak puanım yetersiz olduğu için başka bölümler araştırdım ve bu bölümü buldum sanada tavsiye ederim hele bide itü odtü gibi iyi bir üniversitede okursan senin için çok faydalı olur. Bölüm hakkıda bilgi edinmek istersen özelden mesaj atabilirsin yada kendin araştır tercih sana kalmış :)
#2
Bence gösteri amacı ile yapılmış bi haraket. Sonuçta Yusuf Yüzbaşının tecrübesi ortada bir hata olduğunu sanmıyorum :)
#3
Hacettepe Teknokentinde faaliyet gösteren Türk mühendisler, kara, deniz ve hava araçlarına radara yakalanmama özelliği kazandıran özel bir teknoloji geliştirdi.

Anti-radar özellikli kumaş, sabit  ve hareket halindeki tankların ve  zırhlı araçların radar ve termal kameralara yakalanmamasını sağlıyor.

Mühendislerin geliştirdiği insansız hava araçlarının gövdelerine  uygulandığında anti-radar özelliği kazandıran kompozit malzeme de dünyada ilk  olma özelliği taşıyor.

Hacettepe Teknokentinde faaliyet gösteren Türk savunma sanayi  şirketlerinden TDU Teknoloji Genel Müdürü Ümit Öztürk, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, 10 yıldır radarda görünmezlik teknolojileri üzerine çalıştıklarını  belirterek, son iki yılda da KOSGEB desteğiyle anti-radar özellikli "gizleme ağı"  prototiplerini başarıyla geliştirdiklerini bildirdi.

RADARDA GÖRÜNMEZLİK SAĞLIYOR

  Geliştirdikleri teknolojinin iki ayrı ürün şeklinde ortaya çıktığını  ifade eden Öztürk, bunlardan birinin radarda görünmezlik sağlayan kumaş yapılar,   diğerinin ise radara yakalanmayan kompozit malzeme olduğunu belirtti.

Kumaş yapıların anti-radar özellikli "gizleme ağı" olarak bilinen bir  yapı olduğunu anlatan Öztürk, ürünün "görsel", "ayar", "termal" ve "anti-radar"  özelliklerine sahip olduğunu kaydetti. Dünyada bu kumaşların anti-radar özelliğini sağlayabilen ülkelerin  İsrail ve ABD olduğuna işaret eden Öztürk, "Dünya pazarını ellerinde bulunduran  bu ülkelerin ardından Türkiye de anti-radar özellikli kumaşları yapabilen üçüncü  ülke oldu" dedi.

Öztürk, anti-radar özellikli kumaşların özel gemoteriye sahip iplikler  kullanılarak yapılan örgü desenlerinin nanoteknoloji temelli olduğunu belirterek,  şöyle devam etti: "Ürünümüzü farklı renk ve desenlerde basabiliyoruz. Çöl rengi, orman  yeşili ve bozkır iklimi için özel renklerde üretebiliyoruz. Ürün dayanıklı  malzemeden üretildi. Kumaş, sabit duran tankların ve zırhlı araçların üzerine  örtüldüğünde anti-radar ve anti-termal özellik kazandırıyor. Ayrıca mobil  kamuflaj sistemini de geliştirerek, tank ve diğer zırhlı araçların hareket  halindeyken de radar ve termal kameralara yakalanmamasını sağladık.

TÜBİTAK'TA TEST EDİLDİ

    TÜBİTAK'ta yaptırılan testlerde özellikle anti-radar özellik için  gerekli değerlerin çok üzerinde radar soğurma değerlerinin elde edilmesi  başarımızı pekiştirdi. Ürün yüzde yüz yerli imkanlar ve yerli mühendisler  tarafından geliştirildi."

GÖRÜNMEZ UÇAKLAR YAPILACAK

Ümit Öztürk, ikinci ürünleri olan anti-radar özellikli kompozit  malzemenin ise dünyada bir ilk olduğunu belirtti. Bu malzemenin mevcut kullanımdaki anti-radar özellikteki boyalara  karşı üstün özelliklerinin bulunduğuna işaret eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Askeri araçlar, anti-radar özellik boya kullanılmadan bu malzemeyle  yapıldığında büyük avantaj katıyor. İnsansız hava araçlarının gövdelerinin normal  kompozit malzeme ile yapılıp üzerine anti-radar boya uygulaması dünyada  kullanılan geçerli yöntem iken, geliştirdiğimiz kompozitin kullanılması halinde  boya uygulamasının aracın ağırlığını artırması ve atmosferik şartlarda özelliğini  kaybetmesi gibi dezavantajları da ortadan kalkacak."

Prototiplerini ürettikleri bu malzemelerin yerli savunma sanayine  ciddi katkı sağlayacağını vurgulayan Öztürk, yerli üretimle birlikte kara, hava  ve deniz platformlarının dünya pazarındaki rekabet gücünün de artacağını söyledi.

    Bu malzemelerin yerli ürünlere uygulanması için SSM ve TUSAŞ yanında  diğer büyük savunma sanayi firmaları ile görüşmelerin devam ettiğini ifade eden  Öztürk, şunları kaydetti: "Türk Silahlı Kuvvetlerinin sadece multispektral gizleme ağı  ihtiyacının yerli olarak giderilmesi halinde yüz milyon Dolardan fazla bir  bedelin yurt dışına çıkmasının engellenecek. Tamamen yerli imkanlarla üretilen  anti-radar özellikli kompozit malzemenin TAI yapımı ANKA insansız Hava aracında  kullanımının gerçekleşmesi durumunda ANKA rakipleri karşısında öne çıkacaktır.  Prototiplerini başarıyla hazırladığımız ürünlerimizin üretim iznini aldıktan  sonra yatırımcılarla birlikte seri üretime başlayacağız."

Ümit Öztürk, anti-radar özellikli ürünlerini 24-28 Mart 2014  tarihlerinde Katar'da düzenlenen DIMDEX fuarında sergilendiğini ve büyük ilgi  gördüğünü sözlerine ekledi.

Haber kaynağı: You are not allowed to view links. Register or Login
#4
Konusuz Konular / Ynt: LYS 2014
Haziran 17, 2014, 10:24:52 ÖÖ
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
Başarılar sınava giren tüm arkadaşlara. Tercih yaparken lütfen sadece bölüme değil üniversiteye, üniversitenin geçme notuna, hocaların durumuna bakıp öyle tercih yapın ben bi hata yaptım sizde yanmayın arkadaşlar :)

:) hangisine göre yandın geçme sistemine göre mi hocaya göre mi.


geçme notuna göre hocam 65 diye geçme notu mu olurmuş hiç :)
#5
Konusuz Konular / Ynt: LYS 2014
Haziran 15, 2014, 09:28:32 ÖS
Başarılar sınava giren tüm arkadaşlara. Tercih yaparken lütfen sadece bölüme değil üniversiteye, üniversitenin geçme notuna, hocaların durumuna bakıp öyle tercih yapın ben bi hata yaptım sizde yanmayın arkadaşlar :)
#6
yeni nesil zehir gibi hocam maşallah :)
#7
Konusuz Konular / Pilot ve bakım personeli
Mayıs 31, 2014, 12:15:50 ÖÖ
Facebooktaki bi sayfada gördüğüm yazıyı sizlerle paylaşmak istedim doğruluğu konusunda bi bilgim yok ama biraz komik geldi umarım sizide eğlendirir :)


'' Pilotlar her uçustan sonra, uçus sırasında karşılaştıkları ve tamir
edilmesi ya da ayarlanması gereken sorunları tamir bakım personeline
bildirmek için bir form doldurur. Pilotların doldurduğu bu
formları daha sonra tamir bakımcılar okur ve sorunları giderir. Sonra da formun alt
kismina gerçekleştirilen düzeltici faaliyeti yazarlar ve pilotlar bir
sonraki uçuştan önce bu formları ve tamircilerin notlarını okur.
Yer personelinin ve tamir bakım personelinin espri anlayışı olmadığını söylememek
gerekir. Asağıda QUANTAS pilotlarinın gerçek arıza ve
şikayet bildirimleri ve tamir bakım mühendislerinin tamir sonrası
cevapları yer almaktadır. Bu arada, Quantas havayolları kurulduğu günden
bugüne dek hiç kaza geçirmemiş tek büyük havayolu şirketidir.

P = Pilotun arıza bildirimi.
S = Tamir bakımcının tamir sonrası notu.

P: Sol iç tekerleğin kısmen değiştirilmesinde fayda var.
S: Sol iç tekerlek kısmen değiştirildi.

P: Test uçusu OK, fakat otomatik iniş biraz sert.
S: Bu uçakta otomatik iniş sistemi yok.

P: Kokpitte bir şey gevşemiş.
S: Kokpitte bir şey sıkıştırıldı.

P: Ön camda ölü böcek var.
S: Canlı böcek sipariş edildi.

P: Otomatik pilotu sabit yükseklikte uçuşa ayarlayınca dakikada
100 metre alçalıyor.
S: Böyle bir problem gözlenmedi. (uçak yerdeyken test edilmiş)

P: Sağ tekerlek hidroliğinde yağ kaçağı olduğunu gösteren bir yağ
birikintisi var.
S: Yağ birikintisi temizlendi.

P: DME'nin volümü inanılmayacak kadar yüksek.
S: DME'nin volümü inanılabilir seviyeye ayarlandı.

P: Gaz manivelası kilitleri kapatılınca manivela yerinden
oynamıyor.
S: Kilitler zaten o işe yarar.

P: IFF çalışmıyor.
S: IFF, OFF konumundayken asla çalışmaz.

P: Sanırım camda çatlak var.
S: Sanırım haklısın.

P: 3 numaralı motor kayıp.
S: Biraz araştırınca motorun sağ kanatta takılı olduğu anlaşıldı.

P: Lövyeyi ileri itince uçak saçmalıyor.
S: Kendine çekin düzen vermesi, doğru dürüst uçması ve ciddi
olması için uçaga ihtar verildi.

P: Radardan mırıltılar geliyor.
S: Radar havlaması için yeniden programlandı.

P: Kokpitte fare var.
S: Kedi install edildi. ''
#8
Skinler / Ynt: Solotürk 2014 90-0011
Mayıs 18, 2014, 08:57:51 ÖS
Çok iyi hocam elinize sağlık :) +1
#9
Yazık çok yazık..
#10
Bence deniz suyu kullanılabilir metinde dediği gibi temel olarak karbondioksit ve su buharı gerekiyorsa deniz suyundan belirli damıtma işlemleri sonucu yakıt üretiminde kullanılıcak su tedarik edinilebilinir :)
#11
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen SOLAR-JET projesi kapsamında güneş ışığı, su ve karbondioksit kullanılarak jet yakıtı üretildi.
Gelecekte uçak, otomobil ve diğer tüm araçlarda yenilenebilir enerjilerin daha verimli  kullanılmasının önünü açacak buluş tüm dünyada ilgiyle takip ediliyor. Projede ETH-Zürih, Bauhaus, Luftfahrt, Shell ve ARTTIC firmaları ortak çalışıyorlar.

NASIL ÜRETİLİYOR

Su ve karbondioksit hidrojen ve karbonmonoksitten yapılmış sentetik bir gaza dönüştürülüyor. Daha sonra birbirinden ayırmak için yaklaşık 704.4 derecelik bir sıcaklıkta güneş ışığıyla yoğunlaştırılıyor. Elde edilen bu sentetik gaz ise kerosene (gazyağı) dönüştürülerek yakıt kullanılabilir hâle getiriliyor.

Proje kapsamında açıklamada bulunan Dr. Patrick Le Clercq," Temel düşünce karbondioksit ve su buharını emisyon olarak alıyoruz. Daha sonra bunu enerjiye çevirip yakıt elde ediyoruz".
GÜNDE 20 BİN LİTRE ÜRETİLEBİLİR

Bilim adamları SOLAR-JET projesi kapsamında henüz sadece bir kavanoz doldurabilecek kadar solar jet yakıtı üretildiğini, gerekli yatırımlar yapılmasıyla birlikte günde 20 bin litre yakıt üretebilme kapasitelerinin bulunduğunu belirttiler.

Geliştirilen sistem ilk olarak Almanya'nın başkenti Berlin'de 20-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Havacılık ve Uzay fuarı (ILA)'da  tanıtılacak.

#12
Konusuz Konular / Ynt: Uçuş okulu
Mayıs 05, 2014, 07:03:45 ÖS
Türk hava kurumu üniversitesi de var tam burslu kazanırsan ücret ödemeden okuyabilirsin ama bildiğim kadarıyla puanı oldukça yüksek onu bi araştırmanı tavsiye ederim.
#13
Konusuz Konular / Ynt: Dünya'nın en zor oyunu!
Aralık 16, 2012, 12:53:24 ÖS
geçen sene yurtta biri oynuyodu sonra bi yayıldı yaklaşık 1 hafta bunu bitirmeye çalışmıştık :)
#14
Konusuz Konular / Ynt: İlginç Safety anons
Kasım 02, 2012, 05:43:55 ÖS
harika :D
#15
Falcon 4.0 Allied Force / Ynt: iniş hakkında soru
Haziran 12, 2012, 11:55:50 ÖS
ilk başladığımda bende inişlerde sıkıntı yaşıyordum deneye deneye çözdüm iniş mantığını seninde öyle yapmanı tavsiye ederim :)
ayrıca inerken açıya dikkat et 5-6 derecelik açılarla yaklaş piste daha temiz bi iniş olur. kolay gelsin :)