Ana Menü

İhracatta MilGem Rekoru!

Başlatan 113-Anka, Temmuz 07, 2018, 01:49:05 ÖS

« önceki - sonraki »

113-Anka

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, bir basın açıklamasıyla MilGem'lerin müjdeli haberini verdi. MilGem Sınıfı korvetler, Pakistan'a ihraç edildi. Bugün imzalanan anlaşma kapsamında Pakistan, dört adet gemi tedarik edecek. Gemilerden ikisi İstanbul Tersane Komutanlığı'nda, ikisi de Pakistan, Karaçi'de inşa edilecek. İnşa çalışmalarında bütün sorumluluk Millî Savunma Bakanlığı'nda olacak. Anlaşma miktarı açıklanmadı ancak savunma kulislerinde tutarın, milyar doların üstünde olduğu konuşuluyor.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, bugüne kadar Türk savunma sanayisinde bir seferde en yüksek rakamlı ihracata yönelik imzaların atıldığını belirterek, "Pakistan Deniz Kuvvetlerinin ihtiyacı olan 4 korvetin ihalesi sonuçlandı ve bu ihaleyi Türkiye olarak biz aldık." dedi. Canikli, resmi ziyaret kapsamında geldiği Karadağ'da, yaptığı açıklamada, Türkiye, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk savunma sanayisi için çok önemli bir günün yaşandığını belirtti. Pakistan'ın başkenti İslamabad'ta önemli bir imza töreninin gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Canikli, "Pakistan Deniz Kuvvetleri'nin ihtiyacı olan dört korvet ihalesi sonuçlandı ve bugün imzalar atıldı. Bu ihaleyi Türkiye olarak biz aldık. Dört korvet inşa edildikten sonra anahtar teslim olarak Pakistan'a teslimat gerçekleştirilecek." diye konuştu. Korvetlerdeki sistemlerin de yerli olacağına işaret eden Canikli, şunları söyledi: "Bu korvetlerin, MİLGEM sınıfı korvetlerin tasarımı ve inşası yerlileştirilmişti. Çok büyük oranda anahtar teslim ve yerli ürünlerin kullanılacağı dört savaş gemisi inşası olacak. Bugüne kadar Türk savunma sanayisinde bir seferde en yüksek rakamlı ihracattır bu aynı zamanda. Bu yönüyle de son derece önemli. Milyar dolarlık bir projedir ve Türkiye olarak ilk defa uluslararası alanda böyle sofistike bir projenin ihalesini üstleniyoruz. Altı ayı aşan bir zamandır müzakereler devam ediyordu, gerçekten çok zorlu ve zahmetli bir müzakere sürecinden sonra  görüşmeler tamamlandı ve bugün de imzalandı, imzayı attık." Kazanılan ihalenin Türk savunma sanayisinin geldiği noktayı göstermesi bakımından çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Canikli, "Bu projede birçok güçlü ülkeler yarıştı, rakibimiz onlardı. Hamd olsun onların önüne geçerek hem kalitede hem de fiyatta son derece iyi bir teklif vererek Pakistan Deniz Kuvvetleri'nin ihtiyacı olan, MİLGEM sınıfı 4 korvetin ihalesini Türkiye olarak kazandık." ifadesini kullandı.     

Cumhuriyet tarihinin ilk büyük harp gemisi ihracatı olan MilGem, Türk Deniz Kuvvetleri'nde Ada Sınıfı olarak görev yapıyor. Türk Donanması'nın 1996 yılında belirlediği korvet ihtiyacına binaen 2004 yılında çalışmalarına başlanan ve 2007 yılında ilk gemisi kızağa konan MilGem Programı kapsamında Türk Deniz Kuvvetleri dört adet gemi tedarik etti. Akustik, hidrodinamik, kızılötesi ve radar kesit alanı oldukça düşük olan gemiler ayrıca manyetik izi azaltan dış kaplamaya da sahip. KBRN ortamlarda da görev alan ve 99 metre uzunluğunda olan platform, 14,4 metre genişliğinde. 1 adet GE LM2500 gaz türbini ve 2 adet MTU 16 V 595 dizel motorla tahrik edilen korvetler, bir adet 76 milimetre Compatto topu, iki adet 12,7 milimetre STAMP silah kulesi, iki adet dörtlü RGM-84 Harpoon gemisavar güdümlü mermisi, bir adet RIM-116 RAM hava savunma füzesi ve iki adet 324 milimetre ikili torpido kovanı ile de teçhiz edildi. Bünyesinde birçok yerli sistemi de barındıran platform, 10 ton sınıfı S-70B helikopterini işletebilecek hangar ve alt yapıya da sahip. Gemi, 15 knot süratle 3500 deniz mili menzile erişebiliyor.


Guests are not allowed to view images in posts, please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login


Kaynak: C4 Defence
Guests are not allowed to view images in posts, please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

112-Ripper

Şunu şuraya bırakır üstüne tek kelime dâhi etmem:

Alıntı yapılan:
Tümamiral Soner POLAT
You are not allowed to view links. You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login


MİLGEM'de 5 milyar dolarlık satış!


İlk kez 5 Haziran 2018 tarihli Yeni Şafak'ta gördüm. Mutluluktan havalara zıpladım. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "Milli Gemi projesinde 4 korvet ihracatı için yürütülen görüşmelerde sona gelindiğini" açıklıyor. Ve ilave ediyor: "Tek kalemde Türkiye'nin en büyük savunma sanayi ihracatı olacak!" Bedeli, tam 5 milyar dolar! Domates, biber, araba, buzdolabı değil, kurtlar sofrasında modern teknoloji ürünü bir harp gemisini satıyorsunuz... Düşünüyorum da acaba Bakan Canikli, bu projenin nasıl yaratıldığını biliyor mu? Hiç kimse kusura bakmasın! Bu gemi başından sonuna kadar bütünüyle Türk Deniz Kuvvetlerinin bir ürünüdür. Türk denizcisi içeride yan gelip yatanlara yol göstermiş, dışarıdaki efelere meydan okumuştur.

BAHRİYELİ KİMDİR?

Okulunu bitiren bir denizci, birdenbire kendisini çok yüksek bir teknolojiyi bünyesinde barındıran gemilerde bulur. Uzay, muhabere, radar, sonar, elektronik, silah, iletişim, navigasyon teknolojileri ile iç içe yaşar. Bu teknolojilerle bütünleşmeden ve yabancı dil bilmeden gemide yaşamını idame edemez. Ayrıca, çok iyi anlar ki başarı, ancak takım çalışması sonucunda oluşur.

Geminin bir takım olduğunu, herkesin birbirini tamamladığını yaşayarak öğrenir. Helikopter güverteye indiği zaman, onu güverteye sabitleyen kancayı takan er görevini yapamadığı takdirde, helikopterin denize savrulacağını bilir. Hani denir ya, "hepimiz aynı gemideyiz!", denizciler doğal olarak aynı gemidedir. Herkesin kaderi birbirine bağlanmıştır. Organizasyon içinde her birey önemlidir. Denizci, yönetimin mantığını ve doğasını kavrar. Bulunduğu ortam farkında olmadan onu yetkinleştirir.

Denizci doğa ile uyumlu olmak zorundadır. Uçurtmanın rüzgâr nedeniyle değil, rüzgâra direndiği için uçtuğunu bilir. Rüzgâr, fırtına, dalga, sis gibi doğa olaylarını hep dikkate alır. Onlarla boğuşmaz, onlardan istifade etmenin yollarını arar. Gemisini rıhtıma yanaştırırken rüzgâr ile arkadaşlık kurmaya çalışır. İnsanlar sabah kalktıklarında, ilk önce genellikle saatlerine bakar. Denizci ise, önce barometreye sonra da termometreye bakar.

EN AĞIR DARBEYİ DENİZCİLER YEDİ!

İçinde bulunduğumuz süreçte emperyalizmin Türkiye'de en ağır darbeyi indirdiği kurum, hiç şüphesiz Türk Deniz Kuvvetleri olmuştur. Çünkü rakamlar asla yanılmaz! Asker-sivil tüm kurumlar içinde, en fazla sayıda mensubu arkadan hançerlenen odur! Emperyalizm hedefine giden yolda kurnazdır. Önündeki gerçek hedeflere yönelir; sanal tehditlerle asla uğraşmaz!

Rekor sayıda denizci adliye kapılarında süründürülmüş ve zindanlara atılmıştır. Tüm sanal davalarda denizciler ağırlıklı olarak hedef alınmıştır. Birinci Ordu'da yapılan seminere hiçbir sanık denizci katılmamıştır. Ancak seminer bahane edilerek açılan Balyoz davasında mahkûmiyeti onaylanan sanıkların yüzde 57'si denizcidir. Demek ki Türk Deniz Kuvvetleri düşmanlarımıza göre, başarılı bir kurum ve durdurulması gereken bir tehdittir. Emperyalizm MİLGEM'leri durdurmak için Türk Deniz Kuvvetlerine karşı açık ve kirli bir savaş başlatmıştır.

MİLGEM ÖDÜLÜ

Filmin sonu mu? MİLGEM'i yaratanlardan Ora. Özden Örnek kahrından öldü. Ora. Bülent Alpkaya, 28 Şubat davasında müebbet aldı. Halen sağlık sorunları ile boğuşuyor. Koramiraller, Mehmet Otuzbiroğlu, Feyyaz Öğütçü, Kadir Sağdıç Hasdal ve Silivri'yi mesken tuttu. Her rütbeden onlarca subay, aileleri ile birlikte mağdur edildi. Şimdi bu projenin ne anlama geldiğinin farkında bile olmayanların afra tafrasından geçilmiyor. Başkalarının felaketi üzerinden gelecek inşa edenleri ibretle izliyorum...

Basit bir araba bile yapamayanların, 16 üst düzey teknolojik disiplini bir araya getiren modern bir korveti ihraç etmesinde bir gariplik yok mu? Bu iş hem Türk siyasetinin hem de Türk sanayisinin boyunu fersah fersah aşar! MİLGEM yoluna devam etmek istiyorsak, bu projenin asıl kaynağı olan Deniz Lisesi'ni açmalı ve Deniz Harp Okulu ile birlikte yeniden Deniz Kuvvetleri'ne bağlamalıyız. Denizcilik en az 3000 yıllık bir gelenektir. Sanat yönü teknik yönüne ağır basar. Gerçek denizciliği bilmeyenler, denizciliği deniz otobüsçülüğü sananlar denizci yetiştiremezler. Portakal bahçesinde armut toplanmaz!

Guests are not allowed to view images in posts, please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login


"Devrimi, başlatan tamamlayacaktır."
Ne mutlu Türküm diyene!

PLUS

birde milgeme ait ithalat raporu verilse tam liste değil mi ?
Guests are not allowed to view images in posts, please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login