Haberler

Sanal Havacılığın Lider Adresi

Gönderen fsx scenery yükleme sorunu  (Okunma sayısı 403 defa)

Çevrimdışı Semih1907

  • Tam Üye
  • ***
  • İleti: 175
  • Karma: +5/-8
    • Profili Görüntüle
: Haziran 04, 2018, 10:55:47 ÖÖ
Advertisement
merhabalar sevgili hocalarım fsx için birkaç güzel scenery indirdim fakat aklıma takılan birkaç sor var

1-fsx de olmayan bir havalimanını örnek ordu giresun havalimanını yükleyebilir miyim
2-yüklerken klasörü addon scenery içine mi atıcam yoksa addon scenery içinde bulunan scenery klasörüne mi
3-mesela birini sevmezsem ve silersem eski scenery yerine gelir mi ?



Çevrimdışı semihgörkem

  • Genel Moderatör
  • *
  • İleti: 3144
  • Karma: +423/-21
  • İz bırakanlar unutulmaz
    • Profili Görüntüle
Yanıtla #1 : Haziran 04, 2018, 03:26:54 ÖS
2. sorunun cevabından tam emin değilim indirdiğin yerde yükleme adımları yazar genelde veya indirdiğin dosyanın içerisinde readme.txt dosyası varsa oralarda mutlaka yazar.

1. Sorun için havalimanı textureleri var doğru ama bunlar genelde bms'deki mantık gibi üzerine yazılır eski dosyaların hiç olmayan bir havalimanı fsx'te çökme sorunları yaşatabilir.

3. Sorun için, her ihtimale karşı yedek al, bir texture'u sildiğide yerine eskisi gelmez çünkü üzerine yazılıyor olması lazım. Ben bu şekilde biliyorum yanlış yazdığım bir şey olursa uyarın lütfen :)



Çevrimdışı KayaEmirhan

  • Tam Üye
  • ***
  • İleti: 101
  • Karma: +4/-3
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Yanıtla #2 : Haziran 04, 2018, 03:48:57 ÖS
Sana şunu söyleyebilirim. FSX'te bütün havaalanları mevcut. Uçuş hazırlarken havaalanlarına mesela ordu giresun yazarsan çıkar. Yada altta ülke seç o ülkedeki havaalanlarını gösterir. Ama bu scenery yükleme olayı şu şekildedir. Dokuları yükler. Oradaki havaalanını Hangarları Terminali felan yükler. Eğer dokusuz istiyorsan oyunca mevcut. Dokulu istiyorsan kesinlikle en güncel ve en iyi dokuları burada bulabilirsin :

https://thyva.com/sceneries

7 Yıldız Görüyorum Baba , Bana doğru uçuyorlardı !


Çevrimdışı Semih1907

  • Tam Üye
  • ***
  • İleti: 175
  • Karma: +5/-8
    • Profili Görüntüle
Yanıtla #3 : Haziran 04, 2018, 03:52:32 ÖS
Hocam fsx e oddu giresun havalimanı yazdım ama çıkmadı ordu giresun fsx de yok



Çevrimdışı KayaEmirhan

  • Tam Üye
  • ***
  • İleti: 101
  • Karma: +4/-3
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Yanıtla #4 : Haziran 04, 2018, 09:02:52 ÖS
Dokusu dahil var attığım siteye bak orada yoksa googleye yaz normal havaalanlarında ordu giresun yazmıyor ise fsx in eskidir bende öle bir sorun yaşamıştım. Googledan bul ve indir

7 Yıldız Görüyorum Baba , Bana doğru uçuyorlardı !


Çevrimdışı vecihiakif

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 42
  • Karma: +3/-1
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Yanıtla #5 : Haziran 04, 2018, 10:58:14 ÖS
2- Bu Soru için evet scenery dosyasına atacaksın
3- bu soru için ise evet silersen eski düzenini alır diye biliyorum bende öyle oldu

Aşk'a Uçmadıktan Sonra Kanatlar Neye Yarar...


Çevrimdışı Semih1907

  • Tam Üye
  • ***
  • İleti: 175
  • Karma: +5/-8
    • Profili Görüntüle
Yanıtla #6 : Haziran 04, 2018, 11:56:00 ÖS
2- Bu Soru için evet scenery dosyasına atacaksın
3- bu soru için ise evet silersen eski düzenini alır diye biliyorum bende öyle oldu



teşekkür ederim hocam



Çevrimdışı ORHANYAVUZ

  • Kıdemli Üye
  • ****
  • İleti: 458
  • Karma: +93/-2
    • Profili Görüntüle
Yanıtla #7 : Haziran 10, 2018, 01:40:51 ÖS
1- indirdiğin havalimanını adon senerye yapıştır.
2- fsx i aç setingden scenery lıbarıye gir
3- add area yı tıklayıp önüne gelen pencereden adon scenery i aç ve buraya kopyaladığın havaalanını tıkla
sonra tamamı tıkla
4- seçtiğin hava limanı açılacak çıkan dosyada scenery i seç tamamı tıkla ve fsx i kapatı yeniden başla.

iyi uçuşlarınız olsun.



Çevrimdışı Semih1907

  • Tam Üye
  • ***
  • İleti: 175
  • Karma: +5/-8
    • Profili Görüntüle
Yanıtla #8 : Haziran 11, 2018, 07:23:29 ÖS
1- indirdiğin havalimanını adon senerye yapıştır.
2- fsx i aç setingden scenery lıbarıye gir
3- add area yı tıklayıp önüne gelen pencereden adon scenery i aç ve buraya kopyaladığın havaalanını tıkla
sonra tamamı tıkla
4- seçtiğin hava limanı açılacak çıkan dosyada scenery i seç tamamı tıkla ve fsx i kapatı yeniden başla.

iyi uçuşlarınız olsun.



çok teşekkür ederim hocam oldu



Çevrimdışı ORHANYAVUZ

  • Kıdemli Üye
  • ****
  • İleti: 458
  • Karma: +93/-2
    • Profili Görüntüle
Yanıtla #9 : Haziran 14, 2018, 01:17:16 ÖS
Hep destek . Tam destek..  :)



 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23