Fsx Airbus - Flight Simulator - Sanal Havacılık, Sanal Filo, Falcon BMS, Hava Kuvvetleri

Gönderen Konu: Fsx Airbus  (Okunma sayısı 2216 defa)

Çevrimdışı muhammettam

  • Acemi Üye
  • **
  • İleti: 52
  • Karma: +5/-4
    • Profili Görüntüle
: Temmuz 13, 2019, 01:11:33 ÖÖ

https://store.steampowered.com/app/760841/FSX_Steam_Edition_Airbus_Series_Vol_2_AddOn/
Steam den aldım fakat panel ışıkları açılmıyor yani kullanılmıyor acaba ayarlardan falan aktif mi etmem gerek. Birde cold and dark başlatmak istiyorum oda  fmc den yapılıyormuş i çözemedim bir türlü acaba satın aldığım defaultmu.

"Hata değil çare bulun..."
   Henry Ford


Çevrimdışı Aday- Tulpar

  • Aday
  • ***
  • İleti: 17
  • Karma: +0/-0
    • Profili Görüntüle
Yanıtla #1 : Temmuz 13, 2019, 07:07:51 ÖS
Merhabalar.

Öncelikle bilgisayarınız 64 bit ise 32 bit olan FSX'i kesinlikle tavsiye etmem. Onun yerine P3D veya güçlü bir bilgisayarınız varsa X-Plane 11 kullanabilirsiniz.

Paneller için PFD'nin solunda bulunan ND / PFD / ECAM 1 / ECAM 2 BRT döner düğmelerin en sonda (DIM) olmadığına dikkat edin.

Cold and Dark start yapmak için MCDU (FMC Boeing için kullanılır)'dan MENU butonuna tıklayıp Aircraft States kısmından Cold and Dark'ı seçin.

Kırımsız uçuşlar  :)

Pegasus Airlines PGT2136


Çevrimdışı muhammettam

  • Acemi Üye
  • **
  • İleti: 52
  • Karma: +5/-4
    • Profili Görüntüle
Yanıtla #2 : Temmuz 13, 2019, 07:22:33 ÖS
Fmc de kapalı hocam açabilsem yapacam youtubedan videoları izliyorum ama olmadı.
Paneller içinde en sonda ama dönmediği için açılmıyor.
« Son Düzenleme: Temmuz 13, 2019, 07:29:37 ÖS Gönderen: muhammettam »

"Hata değil çare bulun..."
   Henry Ford


Çevrimdışı semihgörkem

  • Genel Moderatör
  • *
  • İleti: 3270
  • Karma: +425/-21
  • İz bırakanlar unutulmaz
    • Profili Görüntüle
Yanıtla #3 : Temmuz 14, 2019, 09:27:27 ÖÖ

Ben de steam üzerinden a320 serisi model dlc’sini almıştım. Akşam ekran görüntülerini paylaşırım ilgili switchler için. Vol2 dlc’sine baktığımda cold&dark başlatma özelliğinin desteklendiğini gördüm ama mcdu ekranına dair bir bilgilendirme göremedim normalde mcdu üzerinden çalıştırılıyordu cold&dark prosedürleri. Linkteki sayfanın biraz aşağısında her dlc’nin taşıdığı özellikler yazar.



Çevrimdışı muhammettam

  • Acemi Üye
  • **
  • İleti: 52
  • Karma: +5/-4
    • Profili Görüntüle
Yanıtla #4 : Temmuz 14, 2019, 09:41:31 ÖS







Hocam bu şekilde başlıyor.
Fmc açıldı ama hiçbir şey yapılmıyor.

"Hata değil çare bulun..."
   Henry Ford


Çevrimdışı semihgörkem

  • Genel Moderatör
  • *
  • İleti: 3270
  • Karma: +425/-21
  • İz bırakanlar unutulmaz
    • Profili Görüntüle
Yanıtla #5 : Temmuz 14, 2019, 09:54:48 ÖS
Ben de girdim şimdi sim'e görüntüleri atacağım birazdan



Çevrimdışı semihgörkem

  • Genel Moderatör
  • *
  • İleti: 3270
  • Karma: +425/-21
  • İz bırakanlar unutulmaz
    • Profili Görüntüle
Yanıtla #6 : Temmuz 14, 2019, 10:08:30 ÖS
Ben şu dlc'yi kullanıyorum.

https://store.steampowered.com/app/556212/FSX_Steam_Edition_Airbus_A320A321_AddOn/

Cold and dark için sağ FMCekranından ACFT State seçip Cold and Dark durumunu Load diyerek başlatabiliyorsunuz. Sizin kullanmış olduğunuz dlc daha farklı sanırım, youtube'da bulabilirsiniz belki inceleme videolarında değinen olmuş olabilir.




APU Master on switch'inin yanındaki büyük swith ile de kokpit ışıklarını açıyorsunuz. (ovrhd entnd lt yazar üzerinde)




Çevrimdışı muhammettam

  • Acemi Üye
  • **
  • İleti: 52
  • Karma: +5/-4
    • Profili Görüntüle
Yanıtla #7 : Temmuz 14, 2019, 10:42:34 ÖS



Hocam sağ FMC bu şekilde sizin dediğiniz ACFT stateyi bulamadım.

"Hata değil çare bulun..."
   Henry Ford


Çevrimdışı semihgörkem

  • Genel Moderatör
  • *
  • İleti: 3270
  • Karma: +425/-21
  • İz bırakanlar unutulmaz
    • Profili Görüntüle
Yanıtla #8 : Temmuz 15, 2019, 08:28:33 ÖS
Sizin kullanmış olduğunuz dlc daha farklı programlanmış sanırım o nedenle tam olarak ben de bilmiyorum prosedürünü.



Çevrimdışı muhammettam

  • Acemi Üye
  • **
  • İleti: 52
  • Karma: +5/-4
    • Profili Görüntüle
Yanıtla #9 : Temmuz 24, 2019, 09:53:09 ÖS
Semih hocam ben alıp kurdum 😊
Şimdi cold and darktan başlatarak eğitimlere devam ediyorum ama checklist yaparken rudder left diyor ben ayarlardan baktım ctr+num0
Birde rudder yaw left var oda num0
İkisinide denedim olmadı. Acaba joystick olmadan olmuyor mu?

"Hata değil çare bulun..."
   Henry Ford


Çevrimdışı muhammettam

  • Acemi Üye
  • **
  • İleti: 52
  • Karma: +5/-4
    • Profili Görüntüle
Yanıtla #10 : Ağustos 04, 2019, 12:02:21 ÖÖ
Yabancı siterlerden araştırdım ama bulamadım sorun şu rudder yapıyorum titreşime girmiş gibi sallanıyor durmadan. Sağ fmcdende ayarlamalar yapılıyordu onlarıda yaptım olmuyor. Video çekip atabilirim.

"Hata değil çare bulun..."
   Henry Ford


Çevrimdışı semihgörkem

  • Genel Moderatör
  • *
  • İleti: 3270
  • Karma: +425/-21
  • İz bırakanlar unutulmaz
    • Profili Görüntüle
Yanıtla #11 : Ağustos 04, 2019, 07:55:05 ÖS
Rudder left komutunun hangisi olduğunu hatırlamıyorum şu an fakat num0 idi sanırım. Ben joystick ile yapıyordum. Fcr üzerinden lövye komutlarının testinin gerçekleştirildiği yerde sorun çıkıyor sanırım num0 yaptığınızda ekranda dikey stabilizatörün sola hareket ettiğini görmeniz lazım ? Ama titreme olayına bir anlam veremedim. Titreme olmaması gerekiyor :)



Çevrimdışı muhammettam

  • Acemi Üye
  • **
  • İleti: 52
  • Karma: +5/-4
    • Profili Görüntüle
Yanıtla #12 : Ağustos 04, 2019, 10:09:54 ÖS
Defaultta olmuyor hocam sadece onda oluyor o yüzdend3 taxi yapamıyorum.

"Hata değil çare bulun..."
   Henry Ford


Çevrimdışı semihgörkem

  • Genel Moderatör
  • *
  • İleti: 3270
  • Karma: +425/-21
  • İz bırakanlar unutulmaz
    • Profili Görüntüle
Yanıtla #13 : Ağustos 05, 2019, 08:50:51 ÖS
Garip, herhangi bir hataya karşı steam üzerinden fsx’e sağ tıklayıp dosya bütünlüğünü kontrol et der misiniz ? Belki hatalı bir dosya vardır.



Çevrimdışı muhammettam

  • Acemi Üye
  • **
  • İleti: 52
  • Karma: +5/-4
    • Profili Görüntüle
Yanıtla #14 : Ağustos 05, 2019, 11:33:14 ÖS
Denedim hocam hala aynı.

"Hata değil çare bulun..."
   Henry Ford


 

Aırbus A380

Başlatan opde

Yanıt: 13
Gösterim: 6885
Son İleti Haziran 15, 2009, 04:44:19 ÖS
Gönderen: 114-Pars
pmdg sorunu ve airbus v2 sorunları

Başlatan 114-Pars

Yanıt: 7
Gösterim: 5222
Son İleti Haziran 14, 2009, 07:04:55 ÖS
Gönderen: 114-Pars
FS9 Airbus FMGC/Flight Plan yardım

Başlatan Kuzey_Yildizi

Yanıt: 4
Gösterim: 5838
Son İleti Temmuz 22, 2009, 08:34:51 ÖÖ
Gönderen: Kuzey_Yildizi
FSX defaul airbus a321 için izair texture arıyorum

Başlatan nuridemirag

Yanıt: 5
Gösterim: 7471
Son İleti Kasım 20, 2009, 12:24:04 ÖÖ
Gönderen: nuridemirag
wilco airbus vol 1 yardım

Başlatan opde

Yanıt: 2
Gösterim: 3624
Son İleti Temmuz 01, 2010, 09:10:03 ÖÖ
Gönderen: opde
wilco airbus a380 kokpit yardım

Başlatan larenuf

Yanıt: 20
Gösterim: 13323
Son İleti Haziran 07, 2011, 12:52:20 ÖS
Gönderen: Fly-Pilot
airbus ta neden fpm yok

Başlatan 114-Pars

Yanıt: 0
Gösterim: 2356
Son İleti Haziran 02, 2011, 10:26:26 ÖÖ
Gönderen: 114-Pars
Fsx Airbus A321

Başlatan Fly-Pilot

Yanıt: 1
Gösterim: 4585
Son İleti Haziran 10, 2011, 02:25:24 ÖS
Gönderen: Fly-Pilot
Airbus ILS Landing

Başlatan erkalcan

Yanıt: 7
Gösterim: 4389
Son İleti Ağustos 08, 2012, 09:27:41 ÖÖ
Gönderen: Orhunlu
Airbus A 321 Anadolujet texture

Başlatan enbuoz

Yanıt: 6
Gösterim: 4726
Son İleti Aralık 02, 2012, 12:35:11 ÖÖ
Gönderen: airclimber