Gönderen Konu: Voiceattack (sesli komut)  (Okunma sayısı 197 defa)

alfistaaykut

  • Tam Üye
  • ***
  • İleti: 103
  • Karma: +31/-1
    • Profili Görüntüle
Voiceattack (sesli komut)
« : Nisan 07, 2021, 08:43:07 ÖS »
Selamlar voiceattack kullanan var mı ? Böyle bir şey olduğunu bilmiyordum  gerçekliğe biraz daha yakın oluyor. Keyifli olur diye düşünüyorum kule olsun yer ekibi kanat adamı vs sesli hitap etmek... Yapan veya deneyen varsa paylasabilir mi ?


Cixed

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 18
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bay
  • Because we train the falcons
    • Profili Görüntüle
Ynt: Voiceattack (sesli komut)
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2021, 09:58:11 ÖS »
Hocam bildiğim kadarı ile farklı bir yazılım ile olabilir ama cidden sağlam bir yapay zeka arayüzü istiyor bir kaç dosya indirip de kopyala değiştir değildir sanırım .Güzel bir kod yazılırsa program datalanırsa olabilir ama lükse giriyor gibi .Zaten online uçuşlarda telsiz var voiceattack sadece kule tanker awacs ile konuşmak için ama bence ekstraya giriyor gibi :)
:)

alfistaaykut

  • Tam Üye
  • ***
  • İleti: 103
  • Karma: +31/-1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Voiceattack (sesli komut)
« Yanıtla #2 : Nisan 07, 2021, 11:07:42 ÖS »
Online uçuşta da işe yarar gerçekçilik esas değil mi ? Awacs'a ile görüşüyorsun Tanker ile görüşüyorsun... Voiceattack programının Bms 4.34 için profil buldum kullanılıyormuş da programın  cracklisini çözemedim fake sitelere atıyor virüs yemeyelim durduk yere...

Hatta 4.34 için linki incelemek isteyenler bakabilir.

Üye olun veya üye girişi yapın.

alfistaaykut

  • Tam Üye
  • ***
  • İleti: 103
  • Karma: +31/-1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Voiceattack (sesli komut)
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2021, 04:26:53 ÖS »
Voiceattack programını buldum. Steam üzerinden satın aldım 20 TL ücreti vardı. Kurulumlarını ve testlerini yapıyorum. Deneyimlerimi sizlerle de paylaşırım.

alfistaaykut

  • Tam Üye
  • ***
  • İleti: 103
  • Karma: +31/-1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Voiceattack (sesli komut)
« Yanıtla #4 : Nisan 09, 2021, 12:19:44 ÖÖ »
Bu arada denememi yaptım. Yukarıda paylaştığım AVCS4-profilin kurmayı beceremedim. Bende tek tek hepsini girmek zorunda kaldım. Düzeltmeler yapmama gerekli. Mikrofonum çok iyi değil bu yüzden bazen tam olarak demek istediğimi algılayamıyor. Mesela voiceattack programı ana sayfasındayken test yapmak istiyorsun konuşuyorsun o da senin dediklerini yazıyor. Eğer söylediğin kelimeye komut ve kod girdiysen başında yeşil kutucuk oluyor. Girmediysen sarı kutucuk çıkıyor. Kodlamaya örnek vermek gerekirse "Remove chocks" dediğimde otomatik olarak "T" sonra "1" yapıyor. Ground, Tower, Approch, Departure, Common, Tanker ve Avacs komutlarının hepsini tek tek girdim. Bir takım sıkıntılar var. Mesela "Request QNH" dediğim zaman "QNH" kısmını algılayamıyor abuk subuk bir kelime olarak algılıyor. "QFE" de aynı şekilde.  "Request QNH" diyorum o "Request to an age" dediğimi sanıyor. Hani QNH diyemeyecek kadar da ingilizcem yok değil okadar da değil yani. Bende komut girişini "Request to an age" yaptım oldu. Mikrofon etkisi de büyük tabi burda. Birde kelimelerin harflerinin vurucu olmasıyla alakalı. "Request Taxi" beş sefer üst üste söyleyeyim problem olmuyor mesela arada "remove chocks" ekliyorum iki komutu da ayırt edebiliyor. Sanırım bu kelime algılama algoritmasıyla alakalı, harf kodlama olayında saçmalıyor. Sistem algoritması haricinde bir de tabi onca kelimeyi girdiğin koduyla hatırlayamıyorsun. Sonuçta bir kodlamaya hitap ediyorsun arada atlama yapmaman lazım. "Request taxi for departure" olarak girdiysen kodu eksiksiz söylemen gerekli. Yada kodu değiştireceksin ben uzun uzadıya girmedim "Request taxi" dedim geçtim. Böyle olunca unutmalar oluyor ne diye girmiştim bu kodu dediğin oluyor. Mesela "Say again" ground ekibinde de var Towerda da Approch da da var. Bende haliyle Başlarına eklemeler yaptım. kuleye diyorsam "Tower Say Again" diyorum. Bunun dışında daha gerçekçi formata getirmek istenirse bu kodlamaların başına uçuş numarasını falan da girmek gerekir o deli işi. Örnek olarak "Falcon 2-1 f16 two ship Request taxi for departure" çünkü çok alt küme var. Sen her uçuş oluşturduğunda aynı isimle uçmuyorsun kimisinde Satan oluyor kimisinde tiger oluyor ve koldaki sayı da işin içine giriyor. Bunu şöyle çözülür diye düşündüm bas konuş olarak yapıp baştaki Falcon 2-1 f16 two ship kısmın basmadan söylemek gerekecek. Bu da kendini sesli olarak tatmin etmiş olursun. Gerçekçiliğe bir adım daha yaklaşmış gibi gibi işte... Değişik bir deneyim. Buda forumda dursun. Yarın bir gün birisi daha merak eder de denemek isterse buradan aklında bir fikir oluşmuş olur...  ;)
« Son Düzenleme: Nisan 09, 2021, 12:23:54 ÖÖ Gönderen: alfistaaykut »

Cixed

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 18
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bay
  • Because we train the falcons
    • Profili Görüntüle
Ynt: Voiceattack (sesli komut)
« Yanıtla #5 : Nisan 09, 2021, 06:20:09 ÖÖ »
Hocam çok güzel anlatmışsınız kuruluma dair güzel bir video çekerseniz emin olun çok kişi faydalanacaktır .Teşekkür ederiz bu güzel bilgilendirmeniz için .Bir de wingman komutlarından bahsetmemişsiniz program dahilinde mi yok veya siz yazmayı mı unuttunuz ?
:)

alfistaaykut

  • Tam Üye
  • ***
  • İleti: 103
  • Karma: +31/-1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Voiceattack (sesli komut)
« Yanıtla #6 : Nisan 09, 2021, 10:12:56 ÖÖ »
Hocam çok güzel anlatmışsınız kuruluma dair güzel bir video çekerseniz emin olun çok kişi faydalanacaktır .Teşekkür ederiz bu güzel bilgilendirmeniz için .Bir de wingman komutlarından bahsetmemişsiniz program dahilinde mi yok veya siz yazmayı mı unuttunuz ?

Wingman de dahil tabi. Mikrofonum düzgün olsa bir video yapacağım. Hatta başka konularda da yapacağım. Ama şu haliyle çok parazit ses ve ortam sesi alıyor.