Sanal Havacılık, Sanal Filo, Falcon BMS, Hava Kuvvetleri

Falcon BMS 4.32 (Dark Falcon) => Falcon BMS Kullanıcı Soruları => Konuyu başlatan: EmreKaraman - Temmuz 29, 2019, 12:34:27 ÖÖ

Başlık: Rudder  İşe Yaramıyor Sorunu
Gönderen: EmreKaraman - Temmuz 29, 2019, 12:34:27 ÖÖ
Falcon BMS Rudder  İşe Yaramıyor sorunu

Sorun Türü :         Falcon BMS 4.33
İşletim Sistemi :   Windows 10
Detay :


Ramp Start yaptıktan sonra Rudder tuşlarım olan (ö ve ç) işe yaramamakta ve 100-150 hıza ulaşmadıkça, iyi manevra yapamamakta ki böylece taxiway yapamıyorum. Bunun için rudderin hassasiyetini ayarlayacagım yada kokpitten bir tuşa tıklayacağımı ve bunların ne olduğunu söyler misiniz?



(https://www.turkishairforce.org/proxy.php?request=http%3A%2F%2F&hash=754eb2e3e1d1feda8669b53c9df06590)
(https://www.turkishairforce.org/proxy.php?request=http%3A%2F%2F&hash=754eb2e3e1d1feda8669b53c9df06590)
(https://www.turkishairforce.org/proxy.php?request=http%3A%2F%2F&hash=754eb2e3e1d1feda8669b53c9df06590)
Başlık: Ynt: Rudder  İşe Yaramıyor Sorunu
Gönderen: 112-Bogey - Temmuz 29, 2019, 12:53:14 ÖÖ
Nose Wheel aktif etmelisiniz. Ayarlardan kısayoluna bakabilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam shift + . olması lazım.

(https://i.hizliresim.com/VQ0rzV.jpg) (https://hizliresim.com/VQ0rzV)

Mavi okla gösterdiğim yerde AR NWS yanmalı.

Ayrıca bu panel Sağ Dizin (Right Indexer) olarak bilinir. 3 farklı göstergeye sahiptir. En üstteki air refueling ile ilgilidir ve aktif ettiğiniz zaman mavi renkte RDY yazar. İkinci yani ortadaki AR/NWS olarak yeşil renkte yanar. AR uçak havadayken ve yakıt ikmali sırasında geçerlidir. NWS ise sadece yerdeyken aktiftir. Burun Tekerleği Direksiyon sistemi devreye girdiğinde yanar ve pilotun rudderları kullanarak uçağın yerdeyken hareketine yardımcı olur. NWS'in sadece 60-70 knot arasında kullanılması önerilir. En alttaki göstergede DISC yanar. Bu da air refueling sistemi ile ilgilidir ve pilot boomdan ayrıldığında yanar.
Başlık: Ynt: Rudder  İşe Yaramıyor Sorunu
Gönderen: EmreKaraman - Temmuz 29, 2019, 01:17:20 ÖS
Teşekkür Ederim. Bu arada shift + olmayan arkadaşlar shift . denesin bende shift . imiş.
Başlık: Ynt: Rudder  İşe Yaramıyor Sorunu
Gönderen: 112-Bogey - Temmuz 29, 2019, 02:31:48 ÖS
shift + . demiştim ben de :) yani shift ve noktaya aynı anda basın anlamında araya + koydum :D