Sanal Havacılık Sanal Filo Falcon BMS Hava Kuvvetleri

Falcon BMS 4.32 | Falcon BMS 4.33 | Falcon BMS 4.34 (Dark Falcon) => Falcon BMS Kullanıcı Soruları => Konuyu başlatan: 611turan - Ekim 19, 2019, 10:16:34 ÖS

Başlık: Filo ve filo peçi ekleme Sorunu
Gönderen: 611turan - Ekim 19, 2019, 10:16:34 ÖS
Falcon BMS Filo ve filo peçi ekleme sorunu

Sorun Türü :         Falcon BMS 4.33
İşletim Sistemi :   Windows 7
Detay :

Simülasyonda birçok Türk ve yabancı filo, peç var. Nasıl kendi filomu ve peçimi ekleyebilirim?

                 
Başlık: Ynt: Filo ve filo peçi ekleme Sorunu
Gönderen: 113-Ghost - Ekim 20, 2019, 10:46:53 ÖS
C:\Falcon BMS 4.34\User\Patches içerisine yanılmıyorsam 16  bit tga formatında kaydedeceksin ve  transparan olacak. Arka planı magenta yap. (R 255, G 0, B 255))
Başlık: Ynt: Filo ve filo peçi ekleme Sorunu
Gönderen: 611turan - Ekim 21, 2019, 06:12:51 ÖS
C:\Falcon BMS 4.34\User\Patches içerisine yanılmıyorsam 16  bit tga formatında kaydedeceksin ve  transparan olacak. Arka planı magenta yap. (R 255, G 0, B 255))


4.33 kullanıyorum. .tga ya dönüştürüp dediğiniz gibi yaptım fakat açılmadı. İsim var tıklıyorum bir değişiklik olmuyor. Arka planı magenta yap demişsiniz bir de transparan demişsiniz dedim iki çeşit yapayım hangisi olursa, olmadı. Biraz daha ayrıntı verirseniz sevinirim.

(https://i.hizliresim.com/odaXRk.png)
Başlık: Ynt: Filo ve filo peçi ekleme Sorunu
Gönderen: 113-Ghost - Ekim 21, 2019, 07:01:05 ÖS
ölçülerin neler kaç px*px boyutunda çalışman.
Transparan derken anlatmaya çalıştığım png yapman değildi magenta zaten onun şeffaf gözükmesini sağlıyor arka planı magenta olsun sanırım ölçülerden kaynaklanıyor olabilir hata.
Başlık: Ynt: Filo ve filo peçi ekleme Sorunu
Gönderen: 611turan - Ekim 21, 2019, 08:26:53 ÖS
ölçülerin neler kaç px*px boyutunda çalışman.
Transparan derken anlatmaya çalıştığım png yapman değildi magenta zaten onun şeffaf gözükmesini sağlıyor arka planı magenta olsun sanırım ölçülerden kaynaklanıyor olabilir hata.

Photoshop'tan png olarak çıkarıp paint.net'ten .tga olarak ayarladım sadece nasıl gözüktüğünü göstermek için .png uzantılı halini paylaştım size. 1000px*1000px olarak ayarladım logoları. Görsel atsanız daha iyi olabilir. Ama o renkte başka platformlarda dosyalar gördüğümü hatırlıyorum. Platform o rengi kabul edip ona göre düzenliyordu. Bir de dediğiniz gibi deneyeceğim.
Başlık: Ynt: Filo ve filo peçi ekleme Sorunu
Gönderen: 113-Ghost - Ekim 21, 2019, 08:48:28 ÖS
1000*1000 PX in hemen hemen ekranın büyük bir bölümünü kapladığının farkında olmanı isterim :)
96*96px tga yapacaksın. Photoshop üzerinden farklı kaydet seçeneğini seçerek tga yap ve 16 biti seçeceksin bu kadar. Arkaplan katmanı en altta ve magenta olacak, üzerindeki katmanda da senin logon olacak.
**Neden bu kadar basit bir işi bu kadar uzattın ki paint net e ne gerek var..Elindeki photoshop herşeye yeter. Dönüştürme için ondan ona atmışsın.

(https://i.hizliresim.com/NLdLLg.png)
(https://i.hizliresim.com/anann2.png)
Başlık: Ynt: Filo ve filo peçi ekleme Sorunu
Gönderen: 611turan - Ekim 21, 2019, 08:51:59 ÖS
Tam da anlattığınızı deniyordum 96px*96px belirtmeniz iyi olmuş bunu da kullanacağım. Teşekkür ederim :)
Başlık: Ynt: Filo ve filo peçi ekleme Sorunu
Gönderen: 611turan - Ekim 21, 2019, 10:41:29 ÖS
Hallettim :)