Gönderen Konu: Falcon BMS 4.34 durduruldu sorunu  (Okunma sayısı 297 defa)

F15SE Steel Eagle

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 8
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Falcon BMS 4.34 durduruldu sorunu
« : Temmuz 09, 2020, 04:16:59 ÖS »
Efendim forumdaki konulara baktım bilgisayar kaynaklı kasmalarda direk oyunun durduğunu yazmıştı ghost hocam. Benim bilgisayar 8 gb ram gt640m 2gb ekran kartı i7 işlemcili minimum ayarlarda bile oyundan sık sık atıyor ve kasıyor. Sistem mi yetersiz yoksa virüs vs. nedeniyle yavaşlama mı var. Mesela format sorunu çözer mi? (200-300gb boş alan var zaten ve U4 sürümünü kullanıyorum)

F15SE Steel Eagle

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 8
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Ynt: Falcon BMS 4.34 durduruldu sorunu
« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2020, 06:16:48 ÖS »
Düzeltme:U3 kullanıyorum

StackHouse

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 5
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Ynt: Falcon BMS 4.34 durduruldu sorunu
« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2020, 06:50:37 ÖS »
Sistemin 4.34'e göre biraz düşük o yüzden oluyor olabilir. Virüs olup olmadığını da antivirüs programlarından kontrol edebilirsin.

F15SE Steel Eagle

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 8
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Ynt: Falcon BMS 4.34 durduruldu sorunu
« Yanıtla #3 : Temmuz 09, 2020, 07:35:43 ÖS »
En düşük grafiklerde bile kasması biraz anormal değil mi peki. Hiçbir yazıyı yakınlaştırmadan göremiyorum (hatta kendim bile istemsiz olarak neredeyse ekranın içine giricem)

KayaEmirhan

  • Tam Üye
  • ***
  • İleti: 232
  • Karma: +18/-6
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Ynt: Falcon BMS 4.34 durduruldu sorunu
« Yanıtla #4 : Temmuz 09, 2020, 07:56:26 ÖS »
4.34 için normal.Optimizasyon giderildiği için durumun özeti şu : Eğer ekran kartınız eski ise 4.33 de fps - 60 olabilir fakat 4.34 de çok düşük olur.Ama eğer yeni nesil bir ekran kartına sahip iseniz yeni nesil dediğim de öyle rtx serileri demiyorum.Gtx 750 gibi ekran kartınız varsa 4.33 de 60 fps alırken 4.34 de 70 fps alırsınız.Bu optimizasyon gereği böyle oluyor.

F15SE Steel Eagle

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 8
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Ynt: Falcon BMS 4.34 durduruldu sorunu
« Yanıtla #5 : Temmuz 09, 2020, 08:37:03 ÖS »
Peki ne yapmamı tavsiye edersiniz?

113-Ghost

  • Falcon Modder
  • Tunç Filo Personeli
  • Kahraman Üye
  • *
  • İleti: 3564
  • Karma: +767/-35
  • Cinsiyet: Bay
  • Check your Six!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Falcon BMS 4.34 durduruldu sorunu
« Yanıtla #6 : Temmuz 10, 2020, 09:40:31 ÖÖ »
En düşük grafiklerde bile kasması biraz anormal değil mi peki. Hiçbir yazıyı yakınlaştırmadan göremiyorum (hatta kendim bile istemsiz olarak neredeyse ekranın içine giricem)
Burada yazdığınıza istinaden yazıyorum. Göremedikleriniz falcon ekranındaki yazılar mı yoksa window için de geçerli mi durum?

Cevabınız evet ise: önerim ekran kartınıza ait driverın son versiyonunu yüklemeniz.

Hayır ise: falcon settings içinde grafik sekmesinde ekran çözünürlüğünü ekranınızın desteklediği son sürüme çekmek aynı bölümdeki mutlisampling değerini de max seviye seçin.

Tüm bunlarla hale aynı şey sözkonusu ise sisteminizi formatlayıp temiz kurulum yapmalısınız.

Ayrıca sisteminizde teknik/sistemsel bir sorun vb yok ise i7 ve 8gb sistem orta bir sistemdir(benim sistem de aynı) ve 4.34 bile sıkıntısız çalışır/çalışması beklenir.

112-Ripper

  • AkroTÜRK Pilotu
  • Kartal Filo Komutanı
  • Kahraman Üye
  • *
  • İleti: 3151
  • Karma: +400/-0
  • Cinsiyet: Bay
  • Simming is great but get out and do something real
    • Profili Görüntüle
Ynt: Falcon BMS 4.34 durduruldu sorunu
« Yanıtla #7 : Temmuz 16, 2020, 01:51:23 ÖS »
Sisteminin yetersiz olduğunu söyleyen arkadaşlar olmuş. HAYIR, sistemin fena değil. Kasma yapmaması lazım. Benim tahminim Falcon Nvidia'yı kullanamayıp Intel HD grafiği kullanıyor olabilir. Ona dikkat et. Falcon açıkken görev yöneticisini aç. Gelişmiş modunda Performans sekmesi var, onu seç. Orada iki adet GPU grafiği görmen lazım. Hangi ekran kartını kullanıyor Falcon oradan anlayabilirsin.

Ayrıca Falcon'u çalıştırmadan önce sağ tıkla özellikler de. Uyumluluk sekmesinden Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak seçeneğini işaretle. Ardından Falcon'a gir. Setup, Graphics'ten çözünürlüğü yükselt, zaten yüksekse bile Apply'a basarak çık. Yazılar şimdi netleşmeli.

Oyundan atma konusu bambaşka bir konu. Kasma ile alakası yok. Onun sebebini ayrıca araman lazım.


“Devrimi, başlatan tamamlayacaktır.”
Ne mutlu Türküm diyene!