Gönderen Konu: Cannonları kullamamıyorum. Sorunu  (Okunma sayısı 1722 defa)

Sami Demirci

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 0
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Cannonları kullamamıyorum. Sorunu
« : Mayıs 06, 2019, 07:25:10 ÖS »
Falcon BMS Cannonları kullamamıyorum. sorunu

Sorun Türü :         Falcon BMS 4.33
İşletim Sistemi :   Windows 10
Detay :


Hava-hava mücadelelerinde füzem bittiğinde rakiple öylece kalıyorum.Cannonları kullanamıyorum.Daha doğrusu cannon moduna nasıl geçildiğini bir türlü öğrenemedim yardımcı olur musunuz?




karabilgin

  • Kimi susturmak istiyorsan koordinat ver gerisi baSEAD
  • Kahraman Üye
  • *****
  • İleti: 672
  • Karma: +84/-7
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Ynt: Cannonları kullamamıyorum. Sorunu
« Yanıtla #1 : Mayıs 11, 2019, 10:26:36 ÖS »
BMS Falcon da top ile atış yapmanın iki yolu var : Hava hava muharebede dog fight moda geçip atış yapmak (Kısa yolu '' d '' ) Birde A G modda yer hedeflerine atış yapmaktır .A G modda atış yappmak için ilk önce sistemi Air to graund a alıp mfd ekranından gun'ı seçmelisiniz.
« Son Düzenleme: Mayıs 12, 2019, 11:31:21 ÖÖ Gönderen: 113-Kara »

buraktunahan

  • Kıdemli Üye
  • ****
  • İleti: 376
  • Karma: +182/-19
  • FEAR THE BONES !
    • Profili Görüntüle
Ynt: Cannonları kullamamıyorum. Sorunu
« Yanıtla #2 : Mayıs 20, 2019, 02:44:04 ÖS »
Evet yaa, hakkaten çok doğru bir soru.  ???

Bu hafta sonu biraz zaman buldum, F 16 ve F 18 ile ilgili bütün kendi düzenlemelerimi (kokpit, dış model, sim ayarları ve ayrıca tuş kombinasyonları) tamamladım, default pilot vücudunu ekledim, biraz uçuş yapayım dedim, TE'den basit birkaç görev kurdum ama tek kurşun bile atamadım  :-\

Simden çıktım manueli okudum olmadı. Acaba 4.34'de bir yenilik var da mühimmat yükler gibi mi mermi şeridi yüklüyoruz diye yükleme sayfasına baktım ıııhhh .. o da değil. Tek kurşun bile atılmıyor. Tık yok.  :o F16'nın topu çakar alamaz tabanca gibi    ;D

Acaba 4.34'de F-16'nın topunu kullanabilen var mı? Ne iş anlamadım  >:(

113-Ghost

  • Falcon Modder
  • Tunç Filo Personeli
  • Kahraman Üye
  • *
  • İleti: 3539
  • Karma: +761/-35
  • Cinsiyet: Bay
  • Check your Six!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Cannonları kullamamıyorum. Sorunu
« Yanıtla #3 : Mayıs 20, 2019, 04:39:03 ÖS »
Evet yaa, hakkaten çok doğru bir soru.  ???

Bu hafta sonu biraz zaman buldum, F 16 ve F 18 ile ilgili bütün kendi düzenlemelerimi (kokpit, dış model, sim ayarları ve ayrıca tuş kombinasyonları) tamamladım, default pilot vücudunu ekledim, biraz uçuş yapayım dedim, TE'den basit birkaç görev kurdum ama tek kurşun bile atamadım  :-\

Simden çıktım manueli okudum olmadı. Acaba 4.34'de bir yenilik var da mühimmat yükler gibi mi mermi şeridi yüklüyoruz diye yükleme sayfasına baktım ıııhhh .. o da değil. Tek kurşun bile atılmıyor. Tık yok.  :o F16'nın topu çakar alamaz tabanca gibi    ;D

Acaba 4.34'de F-16'nın topunu kullanabilen var mı? Ne iş anlamadım  >:(
Hiçbir problem yok. Kara hocamın bahsettiği gibi ya dog fight moda geçip ya da A-G modda sms sayfasından gun ı seçerek kullanabilirsiniz.
Kullandığım için doğrulama maksatlı yazıyorum.

Şahsi kanattim tuş kombinasyonlarında uyuşmazlık olabilir. Kontrol etmende fayda var. Çünkü tüm kontroller elden geçirilip her switch için bir callback eklenmiş yani toogle//on//off modları için ayrı call backler tanımlanmış. Belki sıkıntı olabilir. Dog fight mod ve A-G moda geçebiliyor musun ve Tetik çalışmakta mı kontrol et.
« Son Düzenleme: Mayıs 20, 2019, 04:40:58 ÖS Gönderen: 113-Ghost »

buraktunahan

  • Kıdemli Üye
  • ****
  • İleti: 376
  • Karma: +182/-19
  • FEAR THE BONES !
    • Profili Görüntüle
Ynt: Cannonları kullamamıyorum. Sorunu
« Yanıtla #4 : Mayıs 20, 2019, 05:23:36 ÖS »
Hocam defalarca kontrol ettim. Thrustmaster Tuş 1 GUN tetik olarak atanmış,  testte sorunsuz gözüküyor ve Gun olarak seçili. Dog Fight modda GUN RDY gözüküyor ve mühimmat yüklü gözüküyor. EEGS mod seçili. Master Arm "On" konumunda. Radar açık, kilit atıyor. Atış yapmamak için hiçbir sebep yok ama atış yapmıyor. Anlamadım gitti.  :(

113-Ghost

  • Falcon Modder
  • Tunç Filo Personeli
  • Kahraman Üye
  • *
  • İleti: 3539
  • Karma: +761/-35
  • Cinsiyet: Bay
  • Check your Six!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Cannonları kullamamıyorum. Sorunu
« Yanıtla #5 : Mayıs 20, 2019, 05:28:20 ÖS »
İlginç bir durum peki farklı model bir uçakta da denedin mi.

buraktunahan

  • Kıdemli Üye
  • ****
  • İleti: 376
  • Karma: +182/-19
  • FEAR THE BONES !
    • Profili Görüntüle
Ynt: Cannonları kullamamıyorum. Sorunu
« Yanıtla #6 : Mayıs 20, 2019, 05:54:25 ÖS »
F-16, F-18, Mirage. Hepsi aynı Hocam. Gerçekten çok ilginç. 4.33 de hiçbir ayar yapmadan yağ gibi çalışırdı. Hayret birşey  :-\

PLUS

  • Kurucu Üye
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
  • *
  • İleti: 6092
  • Karma: +10391/-0
  • Cinsiyet: Bay
  • GÖKÇE
    • Profili Görüntüle
Ynt: Cannonları kullamamıyorum. Sorunu
« Yanıtla #7 : Mayıs 20, 2019, 11:12:40 ÖS »
keymap'de tetik düğmenin ayarlarından emin ol ve sadece df modda bir dene tabi sadece gun seçiliyken.

buraktunahan

  • Kıdemli Üye
  • ****
  • İleti: 376
  • Karma: +182/-19
  • FEAR THE BONES !
    • Profili Görüntüle
Ynt: Cannonları kullamamıyorum. Sorunu
« Yanıtla #8 : Mayıs 22, 2019, 09:29:50 ÖÖ »
Sonunda çok şükür sorunu hallettim. Biraz acemice oldu ama yine de hallettim.  :)

Belki başka arkadaşların da başına gelebilir burada bulduğum çözümü anlatayım:

Daha önce hiç başıma gelmemişti. 4.33'de, 4.32'den alışkanlıkla, 4.32'de default olarak gelen Keystrokes tuş kombinasyonunu kullanıyordum, çünkü yeni tuşlara bir türlü alışamamıştım. Keystrokes 4.33'de hiç sorun çıkarmamıştı. 4.33'de Joystick de hiç sorun çıkarmamıştı. İlave hiçbir ayar da yapmamıştım. 4.34'de de sorun yoktu taa ki F-16'nın topu çalışmayana kadar.  >:(

4.34'de default gelen tüm diğer tuş kombinasyonlarını da denememe rağmen yine de gun çalışmadı. Ama her ne hikmetse,  setup / controller menüsünde buton 1 fire gun seçili ve çalışır gözüküyordu. Ama sim de çalışmıyordu. F-16'nın topu tam bir çakar almaz modundaydı :(

Ben de nette "BMS Thrustmaster Hotas profil" diye aratıp bulduğum herhangi bir profili  indirdim. Daha sonra Keystrokes'i ve yeni indirdiğim Thrustmaster Hotas profilini not defteri editöründe açtım. (galiba bu iş Excel ile yapılıyor ama bugüne kadar başıma hiç gelmediğinden araştırma gereği hissetmemiştim ve nasıl yapıldığını bilmediğim için bir çaylak olarak not defteri editöründe açtım  :D )

İndirdiğim profildeki Thrustmaster ile ilgili kodlamaları kendi tuş kombinasyonum olan Keystrokes'e kopyalayıp kaydettim. Çok şükür artık yağ gibi çalışıyor mitralyöz  ;D

113-Ghost

  • Falcon Modder
  • Tunç Filo Personeli
  • Kahraman Üye
  • *
  • İleti: 3539
  • Karma: +761/-35
  • Cinsiyet: Bay
  • Check your Six!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Cannonları kullamamıyorum. Sorunu
« Yanıtla #9 : Mayıs 22, 2019, 12:23:37 ÖS »
Aslında geçen gün Sana söylemek istediğim buton ve kontrollere ait callback ler değişip bir çok yeni callback eklendiği için ve kısayolların bazıları değiştiği için kontrol et dediğim tam olarak buydu.

Geçmişten gelen alışkanlıklarla keystrokes dosyaları ve kendi joystiğinize ait profil dosyalarındaki tuş atamalarındaki kısayollar 4.34 ü tutmayabilir. Bu herkeste olmayabilir. Herkes ana versiyon değişikliklerinde bunu muhakkak kontrol etmelidir.

Settings Controller sayfasında joy tuşuna basıldığında tuş arayüzde yeşil ışık verip çalışıyor görünebilir ama hemen keylerin altında bulunan yerde gönderdiği komutun ismi gözükmelidir.

Ayrıca not defteri ile açıldığında joystik üzerinden yapılan atamaların listesi en sondadır. Aynı callback hem tuşsal olarak (joystik)
Hemde kısayol olarak(profil e atamak için) bulunur. Bunlar farklıdır. Ama ikisininde bulunması gerekir. Tuş atama işi biraz gıcık
En temizi şu işlemdir.
Key setlerinden boş olan var hiç bir kısayol atanmamış onu seçip tüm kısayolları kendizinin ataması.

Uzatmayayım.  :)
Sorunu çözmene sevindim.
« Son Düzenleme: Mayıs 22, 2019, 12:29:48 ÖS Gönderen: 113-Ghost »

buraktunahan

  • Kıdemli Üye
  • ****
  • İleti: 376
  • Karma: +182/-19
  • FEAR THE BONES !
    • Profili Görüntüle
Ynt: Cannonları kullamamıyorum. Sorunu
« Yanıtla #10 : Mayıs 22, 2019, 12:41:03 ÖS »
Çok teşekkür ederim Hocam  :)


karabilgin

  • Kimi susturmak istiyorsan koordinat ver gerisi baSEAD
  • Kahraman Üye
  • *****
  • İleti: 672
  • Karma: +84/-7
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Ynt: Cannonları kullamamıyorum. Sorunu
« Yanıtla #11 : Mayıs 22, 2019, 01:56:39 ÖS »
Sorununuzun çözülmesine sevindim.Kırımsız uçuşlar.

buraktunahan

  • Kıdemli Üye
  • ****
  • İleti: 376
  • Karma: +182/-19
  • FEAR THE BONES !
    • Profili Görüntüle
Ynt: Cannonları kullamamıyorum. Sorunu
« Yanıtla #12 : Mayıs 22, 2019, 03:45:35 ÖS »
Sağolun Hocam  :)