Sanal Havacılık, Sanal Filo, Falcon BMS, Hava Kuvvetleri

Falcon BMS 4.32 | Falcon BMS 4.33 | Falcon BMS 4.34 (Dark Falcon) => Falcon BMS Eğitim => Konuyu başlatan: PLUS - 11 Mart 2014, 13:06:57

Başlık: Falcon BMS AGM-154
Gönderen: PLUS - 11 Mart 2014, 13:06:57
Falcon BMS AGM-154 Eğitimi

http://www.youtube.com/watch?v=9x_J00XDO2c# (http://www.youtube.com/watch?v=9x_J00XDO2c#)
Başlık: Ynt: Falcon BMS AGM-154
Gönderen: tunç4342 - 27 Nisan 2014, 11:00:37
-Soldan 0 basıp kilit atın diyorsunuz ama kamera değişiyor yanlış bişey mi yapıyorum ?
-Shift2 kombinasyonunu yapıyorum ama bişey olmuyor.
-Birde sağ taraftan nerde ne var hedefi tam olarak anlamıyorum
 yardımcı olursanız sevinirim,teşekkürler..
Başlık: Ynt: Falcon BMS AGM-154
Gönderen: semihgörkem - 27 Nisan 2014, 21:22:01
-Soldan 0 basıp kilit atın diyorsunuz ama kamera değişiyor yanlış bişey mi yapıyorum ?
-Shift2 kombinasyonunu yapıyorum ama bişey olmuyor.
-Birde sağ taraftan nerde ne var hedefi tam olarak anlamıyorum
 yardımcı olursanız sevinirim,teşekkürler..

öncelikle falcon ayarlar bölümünde BMS değil keystrokes tuş kombinasyonları seçili olmalı yoksa bu deiklerinizi yapamazsınız çünkü tuşlar farklıdır işe yaramaz keystrokes seçili olduğundan emin olun.

görüntünüz uzak ise ve net seçilmiyorsa FOV osb sine basarak görüntüyü EXP moda alabilirsiniz böylelikle daha yakından ve daha net görüntü alırsınız.

Başlık: Ynt: Falcon BMS AGM-154
Gönderen: tunç4342 - 28 Nisan 2014, 00:06:01
Ayarlar derken tam olarak nereden acaba ?
Başlık: Ynt: Falcon BMS AGM-154
Gönderen: semihgörkem - 28 Nisan 2014, 00:25:01
Falcon bms launch dedikten sonra gelen ekranda sağ ust köşede SETUP yazar oraya tıkla gelen sayfada controllers'a tıkla orada yeşil renkte BMS mi yazıyor keystrokes mu yazıyor kontrol et keystrokes olmalı keystrokes seçili değil ise seçerken dikkat et BMS nin ayarlarını keystrokes uzerine yazmasın.sen sadece keystrokes seçip load demelisin sanırım şıklarda save ve load seçenekleri vardı save dersen uzerine yaza bilir ayarları o yuzden load'a tıkla  telefondan girdiğim için bakamıyorum keystrokes seçip load dedikten sonra ayarları kaydet ve tekrar dene tuşları.
Başlık: Ynt: Falcon BMS AGM-154
Gönderen: tunç4342 - 03 Mayıs 2014, 15:39:30
Ayarların o kısımda olduğunu biliyordum da,yeşil renkte bms felan bulamadım ekran görüntüsü atarsanız sevinirim..
Başlık: Ynt: Falcon BMS AGM-154
Gönderen: semihgörkem - 03 Mayıs 2014, 18:13:46
Ayarların o kısımda olduğunu biliyordum da,yeşil renkte bms felan bulamadım ekran görüntüsü atarsanız sevinirim..
current key file bölümünde sizde BMS yazıyor olabilir load tuşuna tıklayıp keystrokes seçmeniz gerek resimde logtech yazıyor o benim profilim oraya takılmayın  :)

(https://www.turkishairforce.org/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi.hizliresim.com%2FmlLnaR.jpg&hash=3cfcefa4633b9e4821616cca5dac7334e1238d0a)
Başlık: Ynt: Falcon BMS AGM-154
Gönderen: inferno - 04 Mayıs 2014, 02:07:55
selam ..bu shift+2 tusundan yana sıkıntı yasıyorum ben de ):..setup te keystrokes secili olmasına ragmen shift+2 kombinasyonu calısmıyor ..bu kombinasyonun tam karsılıgı nedir bilen birisi yazabilirse atama yapabilirim..


Başlık: Ynt: Falcon BMS AGM-154
Gönderen: semihgörkem - 04 Mayıs 2014, 10:20:15
selam ..bu shift+2 tusundan yana sıkıntı yasıyorum ben de ):..setup te keystrokes secili olmasına ragmen shift+2 kombinasyonu calısmıyor ..bu kombinasyonun tam karsılıgı nedir bilen birisi yazabilirse atama yapabilirim..



setupta keystrokes seçili ise sorun çıkmaması gerek fakat shift+numpad2 yapmanız gerek açılımıda şöyle olmalı isterseniz kontrol edin yinede. HOTAS DMS-DOWN

(https://www.turkishairforce.org/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi.hizliresim.com%2FJL3E0o.jpg&hash=137cfdf30fffd0c7c613fbcfdde58f8bda01c964)
Başlık: Ynt: Falcon BMS AGM-154
Gönderen: tunç4342 - 04 Mayıs 2014, 12:30:16
Malesef bende öyle bir buton yok :)) Load tan seçiyorum yinede olmuyor :)
Başlık: Ynt: Falcon BMS AGM-154
Gönderen: semihgörkem - 04 Mayıs 2014, 12:56:23
Malesef bende öyle bir buton yok :)) Load tan seçiyorum yinede olmuyor :)
loada tıkladığınız zaman keystrokes çıkması gerek. 2 adet profil olmalı BMS ve keystrokes olarak.yanlışlıkla BMS nin ustune yazmış olabilirmisiniz keystrokes profilini?
Başlık: Ynt: Falcon BMS AGM-154
Gönderen: inferno - 04 Mayıs 2014, 13:25:30
selam ..bu shift+2 tusundan yana sıkıntı yasıyorum ben de ):..setup te keystrokes secili olmasına ragmen shift+2 kombinasyonu calısmıyor ..bu kombinasyonun tam karsılıgı nedir bilen birisi yazabilirse atama yapabilirim..

cok tesekkür ederim semihgorkem.. ayarladım tusları ve oldu ..
keystrokes ayarlı ama bir cok tus atanmamıs anlamadım gitti..lazım olan tusları tek tek göreve göre bulup atama yapıyorum :)(:
zor oluyor biraz ama yapacak bi sey yok aşıgım F-16 6 yasımdan beri :)



setupta keystrokes seçili ise sorun çıkmaması gerek fakat shift+numpad2 yapmanız gerek açılımıda şöyle olmalı isterseniz kontrol edin yinede. HOTAS DMS-DOWN

(https://www.turkishairforce.org/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi.hizliresim.com%2FJL3E0o.jpg&hash=137cfdf30fffd0c7c613fbcfdde58f8bda01c964)
Başlık: Ynt: Falcon BMS AGM-154
Gönderen: semihgörkem - 04 Mayıs 2014, 13:28:44
tek tek tuş ayarı yapmak zor iş. bence oyunu tekrar yükleyin sonra loada tıklayıp keystrokes u tekrar seçin ve her şey hazır olsun :)

Eğer oyunu silecek olursanız tekrar kurarken size bir hata verecektir. oyunu sildikten sonra eğer oyunu yerel disk c ye kuaracaksanız

yerel disk c ye : Falcon BMS 4.32 adında boş bir klasör açın ve sonra oyunu kurun  hata giderilicektir sorunsuz bir kurulum olur.
Başlık: Ynt: Falcon BMS AGM-154
Gönderen: inferno - 04 Mayıs 2014, 14:36:02
teşekkür ettim şimdilik ayarladım bakalım ileride bir problem cıkarsa dedigin gibi yaparım .
Başlık: Ynt: Falcon BMS AGM-154
Gönderen: tunç4342 - 04 Mayıs 2014, 22:24:14
Malesef bende öyle bir buton yok :)) Load tan seçiyorum yinede olmuyor :)
loada tıkladığınız zaman keystrokes çıkması gerek. 2 adet profil olmalı BMS ve keystrokes olarak.yanlışlıkla BMS nin ustune yazmış olabilirmisiniz keystrokes profilini?
                                     
 Yok hayır bi yerde bir sıkındı varda çözemedim,current keyfile kısmıda yok bu arada
Başlık: Ynt: Falcon BMS AGM-154
Gönderen: semihgörkem - 04 Mayıs 2014, 23:04:49
Current key file kısmı yok mu o nasıl oluyor ilk defa duyuyorum setup a tıklayıp controllersa tıkladığınızda karşınıza direk bu sayfa gelir current key file kısmı nasıl olmaz :) bir resim yuklerseniz daha kolay yardımcı oluruz.
Başlık: Ynt: Falcon BMS AGM-154
Gönderen: warsign - 05 Mayıs 2014, 10:34:56
Eğitim konusu ne hale geldi. Beyler eğitimler birbirine bağlıdır. Kilit atmayı bilmeden bu eğitimi yapamaz böyle başa dönersin.

Sırayla çalışın, Komutanın açtığı konuları klavye komutu sorma sayfalarına çevirmeyin, yeter da!

Başlık: Ynt: Falcon BMS AGM-154
Gönderen: elektıron - 06 Aralık 2014, 23:22:09
JSOW diye AGM-65'in aynısını yazmışlar. Atış prosedürünün, HUD sembolojisinin ve MFD sayfalarının gerçeğiyle uzaktan yakından ilgisi yok. Başlığı görünce sevinmiştim, hayal kırıklığı oldu.
Başlık: Ynt: Falcon BMS AGM-154
Gönderen: semihgörkem - 06 Aralık 2014, 23:27:42
hayal kırıklığına uğramanıza sebep olan şey neydi acaba, nasıl olmasını isterdiniz,beklentileriniz neydi?
Başlık: Ynt: Falcon BMS AGM-154
Gönderen: elektıron - 07 Aralık 2014, 00:36:42
Yeni nesil sayılabilecek mühimmatların sembolojilerin, sayfaların, atış modlarının da olması güzel olurdu. En azından LAR görmeyi umuyordum. Aviyonikler konusundaki iddialılığı görünce mühimmatlar için de beklentilerim yükselmişti :)
Başlık: Ynt: Falcon BMS AGM-154
Gönderen: Nesses - 07 Aralık 2014, 01:00:22
Yeni nesil sayılabilecek mühimmatların sembolojilerin, sayfaların, atış modlarının da olması güzel olurdu. En azından LAR görmeyi umuyordum. Aviyonikler konusundaki iddialılığı görünce mühimmatlar için de beklentilerim yükselmişti :)
Bu eğitim dökümanları sim için gerçek kullanım için değil sim deki F-16 ve mühimmatların çoğu ne yazikki %100 simülize edilmediği için sim içinde atış uygulamaları(hangi mühimmatlar varsa) o şekilde eğitim dökümanları hazırlanır geri kalan ileri düzey bilgiler personel arasındaki eğitimlerde ve uçuşlarda geliştirilir.
Başlık: Ynt: Falcon BMS AGM-154
Gönderen: GhostForce - 16 Haziran 2016, 22:52:18
4.33 de jsow atışı tamamen değişti attack azimuth falan gelmiş onu hesaplamayı falan gösterseniz